Miljoen minder bezoekers voor evenementen

mainImage
Miljoen minder bezoekers voor evenementen

De culturele evenementen in Rotterdam wisten in 2017 minder bezoekers op de been te krijgen. Het stadsbestuur schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. In 2016 wisten de evenementen in Rotterdam gezamenlijk 2,9 miljoen mensen aan zich te binden. In 2017 waren dat er één miljoen minder. Toch spreekt het College van B&W over een 'regulier goed jaar'.

''Het verschil in bezoek tussen 2017 en 2016 is te verklaren doordat in 2016 de manifestatie Rotterdam viert de stad! heeft plaatsgevonden met 800.000 bezoekers én
spectaculaire culturele evenementen als De Trap en MTV Europe Music Awards. Bovendien verregende in 2017 het doorgaans populaire Rotterdam Unlimited (dat scheelde 150.000 bezoekers). Het resterende verschil wordt verklaard door kleinere fluctuaties'', zo valt te lezen in de brief.

Sport
Ondanks dat er minder animo was voor de culturele evenementen, was het activiteitenjaar op gebied van sport 'uitzonderlijk goed'. Dat komt met name doordat er één WK en twee EK's in Rotterdam plaatsvonden. Daardoor trokken de sportevenementen ongeveer 100.000 meer bezoeken. Een belangrijk sportief succes was in 2017 volgens het stadsbestuur het kampioenschap van Feyenoord, dat uitbundig gevierd is.


Foto: Digitaal Dagblad