Minder overvallen in laatste helft 2018

mainImage
Minder overvallen in laatste helft 2018

In de laatste helft van dit kalenderjaar zijn de overvallen in Rotterdam afgenomen. Van januari tot en met juni vonden er in de stad 87 overvallen plaats. In de eerste periode van 2017 vonden er 75 overvallen plaats.

In de tweede helft, van juli tot en met december, werd er 61 keer een overval gepleegd. Totaal vonden er, tot op 17 december, in 2018 148 overvallen plaats. Dat is iets minder dan in het vorige jaar. Toen waren het er nog totaal 155.

De stijging in de eerste vijf maanden ten opzichte van 2017 is volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb toe te rekenen aan het feit dat er meer maaltijdbezorgers in Rotterdam-Feijenoord zijn overvallen. ''Deze piek is omgebogen dankzij tal van maatregelen, genomen door de branche van pakketbezorgers, telecomproviders, gemeente, politie en andere partijen. Daarnaast zien we gedurende het gehele jaar een toename van overvallen op maaltijdbezorgers. Tussen mei en oktober was er een afname zichtbaar van het aantal overvallen'', aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Meer overvallen in winter
Aboutaleb ziet tijdens de winterperiode, met name tijdens de start daarvan, een stijging in het aantal overvallen. ''Deze stijging is in lijn met voorgaande járen en doet zich verspreid over de stad voor. Anticiperend op de jaarlijkse stijging tijdens de donkere dagen nemen gemeente, stadsbeheer, politie en andere partners een serie aan maatregelen, zowel preventief als repressief: het Donkere Dagen Offensief.''

Meeste overvallen in Feijenoord
De meeste delicten werden in 2018 gepleegd in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Van de 148 overvallen werden er 38 in Feijenoord gepleegd. In de stadsdelen Pernis en Hoek van Holland vonden de minste incidenten plaats dit jaar.


Foto: Digitaal Dagblad