N.V. Stadion haalt zwaargewicht binnen

mainImage
N.V. Stadion haalt zwaargewicht binnen

De N.V. Stadion Feyenoord gaat een zwaargewicht toevoegen aan haar Raad van Commissarissen. In de convocatie van de belangrijke aandeelhoudersvergadering van maandag 10 december wordt Drs. Jos van der Vegt als nieuw lid voorgesteld.

Dit is een opvallende kandidatuur, omdat Van der Vegt eerder stadiondirecteur was en ook de grondlegger is van de overkapping van de Kuip in 1994. Bovendien was hij tot 2015 acht jaar lang vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van de betaald voetbaltak van Feyenoord in de trainersperiode van Verbeek, Been, Koeman en Rutte.

In de Raad van Commissarissen van de N.V. Stadion komt Van der Vegt in de plaats van de aftredende mr. Cees Ultee, die zitting had namens de moedervereniging op Varkenoord, die nog altijd 53% van de aandelen van de Kuip heeft. De kandidatuur van Van der Vegt wordt gesteund door de Sportclub Feyenoord, ofschoon hij op persoonlijke titel aanschuift. Er zijn geen tegenkandidaten.

Mocht het ooit tot nieuwbouw van het stadion komen vervallen overigens die aandelen van De Kuip en zal de S.C. Feyenoord een bedrag ontvangen van de projectontwikkelaars die De Kuip willen omtoveren tot deels woningbouw, deels atletiekbaan. De ledenvergadering van de S.C. Feyenoord moet daar overigens nog over beslissen.

Aan het begin van dit jaar kwam Van der Vegt in het nieuws toen hij verkenner was voor een nieuw stadsbestuur. Hij deed dit op verzoek van Leefbaar Rotterdam. Van der Vegt, die meerderheidsaandeelhouder is van Ahoy, bekleedt in Rotterdam tal van andere commissariaatfuncties.

Bij de totstandkoming van de renovatie van de Kuip in 1994 – met de overkapping als pronkstuk – kreeg Van der Vegt destijds onvoorwaardelijk steun van burgemeester Bram Peper en ir. Gobert Beijer, de toenmalige directeur van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam. Dankzij Peper kocht de gemeente Rotterdam de grond van De Kuip. Toen dat vaststond begon de renovatie terwijl de verdere financiering in de verste verten nog niet rond was. Uiteindelijk werd het stadion gerenoveerd voor een bedrag van 120 miljoen  gulden.

Jos van der Vegt wilde op zijn kandidatuur geen commentaar geven. ‘’Ik wacht de Algemene Vergadering van Aandeelhouders af’’, was zijn antwoord.

 


Foto: Digitaal Dagblad