Nacht-Metro-pilot met 1 jaar verlengd

mainImage
Nacht-Metro-pilot met 1 jaar verlengd

De nachtmetro blijft tot en met 7 december 2019 op vrijdagavond en zaterdagavond één uur langer doorrijden (tot 2.00 uur). Wel met een aangepaste lijnvoering en frequentie.
Vastgesteld is dat de nachtmetro een hoger aantal gebruikers heeft opgeleverd dan van tevoren door RET is ingeschat. Gemiddeld maken er 1500 mensen per avond gebruik van, dus ca. 3000 per weekend. Verder is de conclusie op basis van de gegevens van gemeenten, DCMR en de RET dat de nachtmetro zo goed als geen specifieke nachtmetro gerelateerde geluidsklachten heeft opgeleverd.

De ritten van lijn A van/naar Binnenhof gaan ca. 15 minuten vroeger rijden, maar rijden rechtstreeks door vanuit het Centrum (dus overstap bij Kralingse Zoom vervalt).

Rond 1.00 uur vervalt één rit van lijn B tussen Alexander en Nesselande v.v. Twee ritten van lijn C worden ingekort tot Hoogvliet, daar is aansluiting op lijn D naar Spijkenisse. Reizigers vanuit Rotterdam Centrum naar Spijkenisse houden hun rechtstreekse verbinding met lijn D. De laatste rit van lijn C rijdt wel door tot De Akkers.

Twee ritten van lijn D rijden van Spijkenisse Centrum door tot De Akkers met reizigers, zodat de stations Heemraadlaan en De Akkers ook met de weekendmetro bediend worden.

In het najaar van 2017 kwamen  de betrokken gemeenten Rotterdam, Albrandswaard, Lansingerland, Nissewaard, Capelle a/d IJssel en Schiedam de pilot overeen.


| Foto: Digitaal Dagblad