Nachthumor: 'Het busje komt zo'

mainImage
Nachthumor: 'Het busje komt zo'

Toch nog een spatje humor in de raadzaal dinsdag en die kwam tegen de ochtend van woensdag op naam van de raadsleden Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) en Maurice Meeuwissen (PVV), die het al vaker met elkaar aan de stok hebben gehad. Van der Velden, van beroep kunstkenner, ergert zich aan de kritiek van de PVV op kunst, op de kunstwereld en op de gelden die er jaarlijks voor worden vrij gemaakt. Gevolg was dat Van der Velden zich afvroeg waarom Meeuwissen zich dan wel in persoon vorstelijk liet fêteren tijdens al die kunstparty’s.

Tijdens de laatste uren van de begrotingsbehandeling kwam de revanche van Meeuwissen toen hij zijn beklag deed over het feit dat de Partij voor de Dieren zijn motie voor een versneld volledig herstel van het Rotterdams dierenasyl aan de Abraham van Stolkweg niet had medeondertekend.
Alleen had hij zich niet gerealiseerd dat Van der Velden nog helemaal topfit was.

‘’Toen het voorstel ter sprake kwam om hier in Rotterdam een migratiemuseum te starten, zag ik de heer Van der Velden helemaal groeien’’, riep Meeuwissen. ‘’Want meneer Van der Velden is weliswaar van de Partij voor de Dieren, maar hij heeft het liever over kunst en over Feyenoord. En als het heel soms over dieren heeft, gaat het over dieren in het buitenland.’’
Als door een adder gebeten greep Van der Velden de microfoon en repliceerde: ‘’Zoals u redeneert mag de Partij van de Arbeid het ook alleen over arbeid hebben en de PVV alleen over vrijheid.’’ En om gelijk ook aan te geven hoever hij vond dat de moeheid bij Meeuwissen was toeslagen: ‘’Wees gerust, het busje komt zo.’’

Lies Roest van GroenLinks nam het op voor Van der Velden door Meeuwissen eraan te herinneren dat de Partij voor de Dieren al eerder schriftelijke vragen aan het stadsbestuur had gesteld over de merkwaardige afwezigheid van een dierenasyl in Rotterdam. Overigens heeft wethouder Wijbenga toegezegd dat in 2020 Rotterdam zich weer volledig zal ontfermen over zijn dieren in nood.


Foto: Digitaal Dagblad