Neptunus: 1e keer verlies van Pirates

mainImage
Neptunus: 1e keer verlies van Pirates

door Jan van der Sande

Neptunus leed gisteravond op eigen veld een opvallende nederlaag: de eerste keer tegen Pirates. Het werd zelfs 3-10. Het was de enige wedstrijd, de andere drie in het midden van het land werden vanwege de regen afgelast en verplaatst naar vanavond (vrijdag).

Neptunus - Pirates was de eerste strijd tussen de twee Holland Seriesteams. In de reguliere competitie won Neptunus in zes wedstrijden zes keer van de ploeg van coach Charles Urbanus. Het drieluik van dit weekend gaat overigens alleen om welk team de eerste thuiswedstrijden later in de maand heeft.

De Amsterdammers gingen aanvallend sterk van start. Bovendien heerste Rob Cordemans zoals gebruikelijk ouderwets op de heuvel. In de zevende slagbeurt kwam pas de eerste honkslag van een Neptuniaan. Op dat moment stond er al een 0-5 stand op het bord.

In de achtste inning kon de thuisploeg driemaal scoren maar verder waren zij kansloos. Pirates won met 3-10. Totaal sloegen zij zestien hits waarvan zeven doubles en één homerun. Coach Ronald Jaarsma gebruikte niet minder dan zeven werpers waaronder de afgelopen week teruggekeerde Kevin Kelly. Opvallend was dat Diegomar Markwell opnieuw als starter geen grip op de tegenstander kreeg.

Morgen (zaterdag 8 september) is de return in de hoofdstad. Zondag eindigen de playoffs in het Familiestadion. Aanvang 14.00 uur. De Holland Series vangen op donderdag 27 september aan.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad