Nieuwe directeur Woonbron: €187.000 p.j.

mainImage
Nieuwe directeur Woonbron: €187.000 p.j.

Woonbron zoekt een nieuwe, tweede directeur. Hij of zij gaat samen met Richard Sitton deel uitmaken van de Raad van Bestuur, zoals woningcorporaties hun directie noemen.

Een vacature in de directie ontstond begin juli na het vertrek van Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen. Hij werd op 5 juli 2018 geïnstalleerd als wethouder in Rotterdam. De echtgenoot van minister Cora Van Nieuwenhuizen Wijbenga is tevens loco-burgemeester van de Maasstad.

Wie de directie van Woonbron straks gaat versterken, kan - zo blijkt uit een advertentie van Intermediair - een salaris van maximaal € 187.000 (bezoldigingsklasse H) gaan verdienen.

De woningcorporatie had er ook voor kunnen kiezen om de nieuwe kracht in een lagere bezoldingsklasse aan te stellen. Klasse G is maximaal € 176.000, klasse F € 156.000, klasse E € 137.000 en zo aflopend naar beneden.

 
Een woordvoerder van de Autoriteit Woningcorporaties laat weten dat het woningcorporaties vrij staat om lagere salarissen toe te kennen als er vacatures zijn te vervullen. Maar Woonbron heeft hier niet voor gekozen.


| Foto: Digitaal Dagblad