Nieuwe fietsenstalling in garage Meent

mainImage
Nieuwe fietsenstalling in garage Meent

In de omgeving van de Meent is een tekort aan fietsparkeerplekken. Daarom komt in parkeergarage Meent een nieuwe stalling voor zestig fietsen. De bouw is gestart en de verwachte oplevering is eind april.

Steeds meer mensen komen op de fiets naar de binnenstad. Zij willen hun fiets natuurlijk veilig en comfortabel kunnen parkeren. Uit parkeeronderzoek blijkt dat in de straten op en rond de Meent een tekort is aan plekken om de fiets neer te zetten, vooral op marktdagen. Op straat is beperkt ruimte voor extra fietsrekken en daarom is gekeken of in de omgeving gebouwen staan die ruimte hebben voor een fietsenstalling. Die ruimte is gevonden in parkeergarage Meent aan de Binnenrotte 15. Tien autoparkeerplekken maken daar plaats voor zestig fietsparkeerplekken.

De stalling is gratis en de hele dag toegankelijk. Er komen vier oplaadpunten voor elektrische fietsen. De stalling is niet bewaakt, wel komt er een camera te hangen. Als alles volgens planning verloopt, is de stalling eind april klaar voor gebruik. De bestaande fietsenstalling op de kruising Coolsingel/Meent blijft ook gewoon beschikbaar.


Foto: Digitaal Dagblad