Nieuwe plannen voor CityLab010

mainImage
Nieuwe plannen voor CityLab010

CityLab010 rondt 2018 af met nog 12 innovatieve plannen. De eerst helft van dit jaar kregen 54 plannen al subsidie. Ook in 2019 is er weer geld beschikbaar voor innovatieve en maatschappelijke plannen die de stad nóg beter maken.

En van de twaalf nieuwe met subsidie beloonde initiatieven is het plan 'Rotterdam in Koor'. Dit brengt ouderenkoren samen met een jongere generatie muzikanten. Ook het plan 'Refugees forward' kreeg subsidie voor het plan om ondernemers met een vluchtelingenachtergrond door topinstituten te begeleiden van bedrijfsidee naar de start van een bedrijf en bedrijfskapitaal.

66 plannenmakers in 2018
Na de grote ronde in de eerste helft van het jaar was nog een subsidiebedrag over van €600.000. Dit bedrag is verdeeld over de twaalf plannenmakers die subsidie krijgen om hun plan tot uitvoering te brengen. In totaal kregen dit jaar 66 plannenmakers subsidie via CityLab010 met een totaal budget van 3,3 miljoen.

CityLab010 in 2019
Ook in 2019 is er weer geld beschikbaar voor innovatieve en maatschappelijke plannen die de stad nóg beter maken. Hoe CityLab010 er volgend jaar uit komt te zien laat de gemeente in het nieuwe jaar weten. Op een aantal punten gaat het wijzigen. Zo zal onder andere een team van gemotiveerde Rotterdammers, ofwel een stadsjury, de plannen beoordelen. En wijzigen de onderwerpen. Met een nieuw college aan het roer worden de onderwerpen aangepast naar de speerpunten die Rotterdam de komende jaren nastreeft. Wethouder Barbara Kathmann: ''We zoeken naar manieren om er voor te zorgen dat nog meer Rotterdammers CityLab010 weten te vinden. Ook kijken we hoe we projecten die zich goed lenen voor sociaal ondernemerschap, in de toekomst nog verder kunnen ontwikkelen.''

CityLab010 heeft een jaarlijks innovatiebudget van circa 3 miljoen beschikbaar dat ervoor zorgt dat nieuwe plannen mogelijk worden gemaakt.


Foto: Digitaal Dagblad