2e slachtoffer verkrachtingszaak De Esch

mainImage
2e slachtoffer verkrachtingszaak De Esch

Gerson F. (18), de verdachte van de gruwelijke verkrachting van een studente in de Rotterdamse wijk De Esch, wordt verdacht van nog een aanranding in dezelfde nacht.

Hij zou op 21 juli van dit jaar elders in Rotterdam een vrouw hebben gevolgd, haar van achter hebben benaderd, haar hebben bedreigd, haar mond met zijn hand hebben bedekt en haar hebben betast. F. wordt daarnaast nog verdacht van twee berovingen waarbij hij mobieltjes buit maakte.

F. moet volgende week vrijdag voor het eerst voorgeleid. Uit de dagvaarding van het OM blijkt dat het slachtoffer dat werd aangevallen in de Herman Bavinckstraat in de Esch in Kralingen ernstig gewond raakte. Ze liep door de verkrachting een slagaderlijke bloeding op. F. sloeg haar, hield haar vast en probeerde haar te wurgen met een opgerold t-shirt.

De werkwijze van F. lijkt bij alle zaken waarvoor hij wordt vervolgd vergelijkbaar. Hij volgde zijn slachtoffers, benaderde ze van achteren en viel ze aan. Op 29 april rukt hij een telefoon uit de handen van een slachtoffer, hetzelfde gebeurde op 16 juli.

F. wordt op dit moment onderzocht in een forensisch centrum voor jongeren. Zijn advocaat zegt te hopen dat de zaak in januari inhoudelijk kan worden behandeld door de rechtbank. ''Ik wil het niet onnodig traineren. Het is voor iedereen beter als de zaak snel voorkomt”, zegt ze. '


Foto: Digitaal Dagblad