Nog veel aan te merken op Zadkine

mainImage
Nog veel aan te merken op Zadkine

De kwaliteitsproblemen van ROC Leiden zijn nog steeds niet opgelost. Studenten hebben vooral klachten over de commerciële opleidingen. Daarbij is het studiesucces bij veel opleidingen laag, blijkt uit de Keuzegids MBO 2019. Ook Da Vinci in Barendrecht en Zadkine in Rotterdam bungelen onderaan de ranglijst. Bij Da Vinci zijn de problemen volgens de gids het grootst bij de horecaopleidingen. Bij Zadkine zit de pijn vooral bij verzorging en toerisme. MboRijnland, waar ROC Leiden sinds vorig jaar deel van uitmaakt, is dan ook een van de slechtst presterende mbo's in Nederland. ROC Leiden moest in 2015 gered worden met een noodlening van 40 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs.

Een woordvoerster van MboRijnland noemt de slechte score héél vervelend. ''Het is natuurlijk niet voor het eerst dat we helemaal onderaan staan. We zijn bezig met het doorvoeren van vernieuwingen en verbeteringen in het onderwijs, maar dat zien we helaas nog niet terug. Sommige dingen moeten echt beter'', stelt de zegsvrouw. Waar het precies misgaat op de school kon ze niet zeggen.

De Keuzegids stelt ook vast dat het gemiddelde uurloon van een mbo-verpleegkundige dubbel zo hoog is als dat van een kapper of verkoper. ''Met een opleiding in de zorg (verzorging en verpleging) kom je snel aan het werk. Ook het salaris is erg goed.''


| Foto: Digitaal Dagblad