NS blij met goedkope kaartjes buiten de spits

mainImage
NS blij met goedkope kaartjes buiten de spits

De NS zegt blij te zijn met het voornemen om treinkaartjes goedkoper te maken buiten de spits. ''Dit is een logische stap om Nederland bereikbaar te houden, zeker nu noodzakelijke overheidsinvesteringen in infrastructuur vooralsnog achterblijven. De trein wordt hiermee aantrekkelijker voor automobilisten, zodat Nederland CO2-uitstoot kan besparen", aldus Roger van Boxtel, president-directeur van de NS.

De gezamenlijke ov-bedrijven zijn verder tevreden met het bereikte mobiliteitsakkoord, maar ze missen de ambitie om de kwaliteit en capaciteit van het ov te vergroten. ''Zonder investeringen in ov staan straks auto's en vrachtwagens zero-emissie in de file, zo vrezen we", aldus de koepelorganisatie OV-NL.

Volgens de ov-bedrijven is het dringend nodig dat de komende tijd heel veel mensen worden verleid om met het ov te gaan. Ze missen dan ook ''concrete, capaciteit vergrotende ov-projecten" en vinden dat ''de keuze voor groen reizen goed moet lonen om overstappers te verleiden".

De sector is wel tevreden over maatregelen zoals proeven om de spitsdrukte te spreiden, fiscale ondersteuning van mensen die groen naar hun werk reizen en het duurder maken van parkeren.

Evofenedex, de behartiger van logistieke en handelsbelangen van duizenden bedrijven, zegt vertrouwen te hebben in het gepresenteerde klimaatakkoord. De vereniging is blij met een stimuleringsfonds van 185 miljoen euro voor de aanschaf van elektrische bestelauto's.


Foto: Digitaal Dagblad