Online kaarsje aansteken in Laurenskerk

mainImage
Online kaarsje aansteken in Laurenskerk

Als eerste kerk in Nederland biedt de Laurenskerk een plek waar men een dierbare kan herdenken door online een kaarsje aan te steken. Via www.laurenskerkrotterdam.n kunnen mensen waar zij zich ook bevinden een kaarsje laten branden en dit desgewenst delen via de sociale media. Met het aansteken van het digitale kaarsje wordt niet alleen een dierbare herdacht, want tegelijk wordt de instandhouding van de monumentale Laurenskerk ondersteund. Naast het herdenken en het steunen van de instandhouding van de Laurenskerk biedt CandleLikes! tevens de mogelijkheid om een van de vier geselecteerde Goed Doelen in Rotterdam te ondersteunen.

Burgemeester Aboutaleb ontstak op zondagmiddag 16 december het eerste digitale kaarsje tijdens de drukbezochte slotmanifestatie in het kader van de herdenking en viering van ’50 jaar wederopbouw Laurenskerk’. Daarmee stelde hij het nieuwe digitale platform CandleLikes! officieel in gebruik.

“Met CandleLikes! kun je een kaarsje laten branden, ook als je niet in staat bent om de Laurenskerk Rotterdam te bezoeken. Voor mensen die niet in Rotterdam wonen of mensen die slecht ter been zijn. Of als je agenda het niet toe laat. Zo steun je bovendien ook de meest iconische kerk van Rotterdam,” aldus Anne Marie Hazenberg, namens het bestuur van de Laurenskerk.


Foto: Digitaal Dagblad