Onveilig gevoel groeit in Oosterflank

mainImage
Onveilig gevoel groeit in Oosterflank

De afgelopen maanden is het gevoel van onveiligheid in de Rotterdamse wijk Oosterflank toegenomen. Dat heeft ermee te maken dat er in het afgelopen jaar nogal wat incidenten heeft plaatsgevonden. Bewoners maken zich inmiddels ernstige zorgen. Ouderen geven zelfs aan in de avond liever niet meer naar buiten te gaan.

Afgelopen zomer was er nog een steekpartij met dodelijke afloop. Dit had alles te maken met drugs, zo is later uit onderzoek gebleken. Verder zijn er een aantal incidenten geweest waarbij jonge meisjes zijn lastiggevallen door een oudere man. Hij bleek uit de Bavo te komen, een inrichting, in de buurt. Verder zijn er het afgelopen jaar veel overvallen gepleegd op de plaatselijke supermarkt en op woningen.

Verder is er nogal wat ophef ontstaan na het besluit om van een verzorgingshuis voor ouderen een op vang te maken voor mensen met psychische problemen. Dit soort besluiten heeft er zelfs al voor gezorgd dat mensen overwegen te verhuizen. Dat moet de gemeente niet willen. De veiligheid van deze buurt moet omhoog en staat hoop op de agenda van de gemeenteraad.


Foto: Digitaal Dagblad