Ook strijd tegen vuurwapens mag harder

mainImage
Ook strijd tegen vuurwapens mag harder

Bestrijding van illegaal vuurwapengebruik in Rotterdam moet en mag worden geintensiveerd. Raadslid Joost Eerdmans van Leefbaar kreeg bij die drive de coalitiepartijen VVD en CDA mee en haalde zodoende bij stemming de meerderheid: 23-20.
Dit specifieke onderwerp, dat donderdag extra tot de aandacht sprak omdat een dag ervoor ook Kralingen ineens tot het wilde westen van de stad gerekend kon worden, dit onderwerp had Eerdmans gemist in de traditionele bijstelling van Programma Veiligheid, dat als een soort erfgoed van coalitie aan coalitie wordt doorgegeven maar waaraan in de startfase door een nieuw stadsbestuur wordt gesleuteld. ''Jammer dat er nu geen extra ambities aan zijn toegevoegd'', kon Eerdmans niet nalaten te prikken.

Burgemeester Aboutaleb ontkende overigens dat het illegale vuurwapengebruik weinig aandacht kreeg. ''Het komt aan de orde bij high-impact-crime, bij drugshandel en er is bij mijn weten een speciale eenheid bij de politie die op vuurwapens jaagt'', herstelde hij. ''Bovendien krijgt u van mij voortdurend een rapportage van ingenomen wapens.'' Die uitleg kostte de motie 20 tegenstemmers en die zaten bij de PvdA, GroenLinks, SP, Nida, D66 en Partij van de Dieren.
Het Programma Veiligheid als geheel kon daarentegen weer wel op gehele steun rekenen.


Foto: Digitaal Dagblad