Dagblad010 | Overlast bedelaars op Zuid groeit per dag

Overlast bedelaars op Zuid groeit per dag

mainImage
Overlast bedelaars op Zuid groeit per dag

De politieke opponenten Denk en Leefbaar trekken gezamenlijk op tegen de overlast van bedelaars op Rotterdam Zuid. Na hun eerste vragen aan het stadsbestuur op 4 juni is die hinder naar hun informatie eerder toe- en dan afgenomen.

In zijn eerdere beantwoording dat het qua cijfers eigenlijk wel meeviel hield burgemeester Aboutaleb overigens – hardop denkend -rekening met de mogelijkheid dat niet alle overlast wordt gemeld. Dat blijkt nu ook het geval te zijn.

De klachten komen voornamelijk vanaf de Groene Hilledijk. ‘’Hun gedrag is soms dermate hinderlijk en intimiderend dat het ten koste gaat van het veiligheidsgevoel van het winkelend publiek en ondernemers, die zich soms zelfs genoodzaakt zien de boel op slot te doen’’, aldus Van Baarle (Denk) en Van Elck (Leefbaar).

‘’Ook op kruispunten zoals het Sandelingplein en bij metrostation Maashaven proberen bedelaars veelvuldig geld los te krijgen bij automobilisten die voor rood licht staan. Dit alles ondanks het stadsbrede bedelverbod dat in Rotterdam van kracht is.’’

De klachten vanaf de Groene Hilledijk zijn de laatste maanden alleen maar toegenomen en uit eigen waarnemingen van Van Baarle en Van Elck blijkt dat er rond metrostation Maashaven tijdens de avondspits vrijwel dagelijks sprake is van (dronken) bedelaars die niet alleen gevaarlijk over de rijbaan zwalken, maar ook geregeld vrouwelijke voetgangers lastigvallen.

Omdat ook de situatie aan het Sandelingplein er op het oog niet bepaald beter op geworden is, willen beide partijen weten hoeveel nieuwe meldingen er geregistreerd zijn, wat er gedaan is aan het vergroten van meldingsbereidheid onder ondernemers en bewoners en hoeveel individuele bedelaars sinds juli en wijkverbod opgelegd hebben gekregen?

Denk en Leefbaar willen dat de handhaving op deze locaties wordt opgeschroefd.


Foto: Digitaal Dagblad