Dagblad010 | Parkeerplaatsen worden mini-parkjes

Parkeerplaatsen worden mini-parkjes

mainImage
Parkeerplaatsen worden mini-parkjes

Exposeren van kunst, een yogasessie of gewoon even lekker hangen. Elke straatparkeerplaats van Rotterdam kan daar morgen voor worden gebruikt. Dan vindt tussen 07.00 en 22.00 uur Park(ing) Day plaats.

Bewoners, ondernemers en artiesten mogen de parkeerplekken vrijdag voor één dag omtoveren tot kleine stadsparkjes. Alles mag, zolang het geen commerciële activiteit is.

Parkeerplek claimen
Zo zal stadsboswachter Willem de Feijter met boombakken een parkeerplaats aan de Witte de Withstraat omtoveren tot mobiel parkje. Lies Fris van Hoop La Hoop geeft korte workshops hoelahoepen op haar parkeerplaats en Irene Siekman biedt met PoëzïePark een Open Podium voor poëzie. Iedereen mag een parkeerplek claimen. Aanmelden is niet verplicht maar kan via schreurs.pauline@gmail.com. Deelnemers kunnen dan een kunstgrasmat lenen voor hun parkeerplaats.

Bekijk onderstaande impressie van Park(ing) Day in 2016.


Park(ing Day) is in 2005 ontstaan in San Francisco. Een design studio gooide voor twee uur lang geld in de parkeermeter, rolde een grasmat uit en legde hun eigen miniparkje aan. Inmiddels zijn er al meer dan 160 steden die hieraan meedoen. Rotterdam doet voor de vijfde keer mee en wil zo bewoners en ondernemers laten nadenken over hoe zij de openbare ruimte anders kunnen inrichten.


Foto: Digitaal Dagblad