Persoon ontsnapt uit inrichting De Schie

mainImage
Persoon ontsnapt uit inrichting De Schie

De gedetineerde die vrijdagochtend uit gevangenis De Schie in Rotterdam ontsnapte, had zich naar alle waarschijnlijkheid verstopt in een grote blauwe vuilniszak. Dat blijkt uit een eerste onderzoek van de videobeelden. Daarop is te zien dat een gedetineerde die vrijdag juist uit de gevangenis werd ontslagen, een grote blauwe vuilniszak bij zich had, zo meldde de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Deze helper heeft de man waarschijnlijk naar buiten gedragen. Vermoedelijk heeft de ontsnapte gedetineerde zich op de verblijfsafdeling in de zak verstopt, aldus de DJI. Het gaat om een 26-jarige man die vastzat voor diefstal en nog een straf moest uitzitten tot december volgend jaar.

Toen de man gemist werd, is volgens de standaardprocedure eerst de hele gevangenis doorzocht en werden alle activiteiten opgeschort. Daarna is de politie gealarmeerd.

De politie is nu niet alleen op zoek naar de ontsnapte gedetineerde, maar ook naar zijn mogelijke helper. Deze man had zijn straf er net opzitten maar hij is nu feitelijk voortvluchtig, zei een politiewoordvoerder. Ontsnappen op zich is namelijk niet strafbaar, als daarbij geen geweld of schade wordt aangericht, maar hulp bij een ontsnapping is wel strafbaar.


Foto: Digitaal Dagblad