Plug-in-hybride BMW's voor stadsbestuur

mainImage
Plug-in-hybride BMW's voor stadsbestuur

Het opvoeren van het aantal wethouders in Rotterdam (van zes naar tien) heeft niet geleid tot de aanschaf van vier nieuwe dienstauto’s met chauffeur. Het college gaat carpoolen en verder fietsen of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Het aantal beschikbare dienstauto’s voor wethouders (gemeentesecretaris en griffier) is momenteel vijf en daarnaast heeft de burgemeester er één voor zichzelf met extra beveiliging. Vier jaar na het aannemen van de motie dat Burgemeester en wethouders in elektrische auto’s moeten gaan rijden – onder meer aangevraagd door Arno Bonte (GL) en Barbara Kathmann (PvdA), die nu zelf wethouders zijn – is er een bestelling gedaan van in totaal zes extra plug-in hybride auto’s van het merk BMW (530e). Ze gaan de bestaande vijf vervangen.

Volledig elektrisch rijden was nog niet mogelijk. Uit onderzoek bleek dat het huidige marktaanbod van elektrische auto’s te beperkt is om een geschikte dienstauto te vinden. ‘’Bij de meeste elektrische auto’s is de actieradius nog te klein en/of is de auto te duur’’, aldus Aboutaleb in een brief aan de raad. ‘’Maar de markt ontwikkelt zich snel in een goede richting. De verwachting is dat er binnen twee à drie jaar een ruim aanbod aan elektrische modellen beschikbaar is dat aan de voorwaarden voor een dienstauto voldoet.’’

Om aan de vier jaar oude GroenLinks-motie tegemoet te komen is er gekozen voor een leasetermijn van drie jaar in plaats van de gebruikelijke en goedkopere vijf jaar.


Foto: Digitaal Dagblad