Politici lopen zaterdag de stille tocht

mainImage
Politici lopen zaterdag de stille tocht

Wethouder Barbara Kathmann (PvdA) en de gemeenteraadsleden Tanya Hoogwerf (Leefbaar) en Duygu Yildrim (PvdA) zijn de eerste vrouwelijke politici die (bij navraag) komende zaterdag meelopen in de stille tocht naar aanleiding van de dood van de 16-jarige Humayra. Op de site van haar school staat dat de tocht is bedoeld om geweld van mannen tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.

De politici willen met hun aanwezigheid overigens ook de eerdere twee moorden op vrouwen in Rotterdam betreuren. ‘’Ik loop mee omdat het belangrijk is te laten zien dat we dit als samenleving niet pikken. Er zijn teveel vrouwen en meisjes slachtoffer van extreem geweld. Drie vermoorde vrouwen in een maand tijd is een realiteit, hoe pijnlijk ook, maar het zijn er drie teveel. Het is genoeg’’, laat bijvoorbeeld Tanya Hoogwerf op twitter weten.

De Rotterdamse politiek is met kerstreces. Fractieleider Christine Eskes van het CDA is bijvoorbeeld in het buitenland en laat via ee tweet weten zaterdag ''met haar hart in Rotterdam te zijn.'' Overigens is het niet alleen een protestmars van vrouwen. Er blijken ook vele mannelijke politici mee te lopen. Het Rotterdam Design College - waar de 16-jarige Humayra school ging - roept in elk geval mensen op zich aan te sluiten bij die die om 19.00 uur begint bij de Werkhoefstraat 10 in Rotterdam.

Humeyra werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. De politie pakte kort daarna hoofdverdachte Bekir E. (31) op in de buurt van de school.

Politiek links of rechts in Rotterdam speelt duidelijk even geen rol bij deze drama's, die aantonen dat de stad veranderd is.

 


Foto: Digitaal Dagblad