Politie moest schieten in Bajonetstraat

mainImage
Politie moest schieten in Bajonetstraat

De politie heeft bekend gemaakt dat het twee mannen en een vrouw heeft aangehouden die betrokken zijn bij de schietpartij op de hoek van de Bajonetstraat en het Adrianaplein in het centrum van Rotterdam. Hun leeftijden zijn 49 en 26 (mannen) en 23 jaar (de vrouw). Bij de aanhouding blijkt de politie gericht te hebben moeten schieten om de situatie onder controle te krijgen.

De melding was binnen gekomen rond 16:00 uur. Omwonenden zeiden dat een van de personen mogelijk een vuurwapen zou hebben. Toen de politie eenmaal ter plaatse was draaide het conflict uit op over en weer schieten tussen verdachten. De politie antwoordde daarop met twee waarschuwingsschoten, maar die actie bleek niet afdoende. Hierna zag de politie zich genoodzaakt om meerdere keren gericht te schieten.

Een van de aangehouden verdachten raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere arrestant raakte lichtgewond. Onderzoek moet uitwijzen of zij gewond zijn geraakt door politiekogels. Ook de inzet van het vuurwapen door de politie wordt volgens de gangbare procedures nader bekeken.

[caption id="attachment_64607" align="alignnone" width="900"] Bajonetstraat, hoek Adrianaplein[/caption]

 


| Foto: Digitaal Dagblad