Politie vraagt tips schietincident Kralingen

mainImage
Politie vraagt tips schietincident Kralingen

Het rechercheteam dat het schietincident op de kruising van de Oudedijk en de Willem Ruyslaan onderzoekt wil zo snel mogelijk de identiteit van de verdachte achterhalen. Ook vraagt de politie om bewoners en omstanders die camerabeelden van het schietincident hebben deze met het team te delen.

Woensdagochtend 17 oktober rond elf uur loste de verdachte meerdere schoten af op een 64-jarige Rotterdammer, die op dat moment met een bijrijder in een zilvergrijze Volkswagen Polo bij de kruising stilstond. De passagier bleef ongedeerd. Het gaat vermoedelijk om een afrekening in het criminele circuit.

De schutter reed vervolgens op een scooter op de Oudedijk weg in de richting van de Kralingse Zoom. In het verlengde van de Oudedijk op de ’s-Gravenweg veroorzaakte de scooterrijder een aanrijding en ging hij te voet verder en liet zijn scooter (zie foto) achter. Door de forse aanrijding is de dader vermoedelijk gewond geraakt. Mogelijk liep de man vanaf dat moment mank verder in de richting van de Kralingse Zoom.

Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de dader bij metrostation Kralingse Zoom op de metro is gestapt. Ondanks een massale en langdurige zoektocht ontbreekt sindsdien het spoor naar de dader. Hiet volgende de vragen van de politie. Heeft u de schutter gezien, voor, tijdens of na het schietincident? Of heeft u een vermoeden wie de schutter zou kunnen zijn, door een combinatie van het signalement, de helm en de scooter?

De schutter is een forse man, 1.75/1.85m lang met een donkere huidskleur en een aantal getuigen meent ook baardgroei te hebben waargenomen. Hij droeg donkere kleding en een zwarte helm (zie foto) Mogelijk droeg hij een donker petje onder zijn helm met de klep naar voren. Hij reed op een zwarte scooter van het merk/type Gilera Runner, vermoedelijk zonder bromfietsplaatje. De scooter heeft van origine een rode kleur maar is in zwart overgespoten.


| Foto: Digitaal Dagblad