Prinses Beatrix in actie voor NLdoet

mainImage
Prinses Beatrix in actie voor NLdoet

Ook prinses Beatrix heeft vrijdag meegedaan aan NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Beatrix was samen met prins Bernhard en prinses Annette actief in kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort. Ze hielpen met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin.

In Kinderdagcentrum Onder één Dak leren kinderen en jongeren van vier tot achttien jaar met een verstandelijke beperking omgaan met dagelijkse activiteiten. Beatrix ging voortvarend aan de slag. ''We zijn hier niet voor de grap. Wel serieus doen", vermaande ze directeur Peter Douwes van het Oranje Fonds toen deze te lichtvaardig leek aan te kijken tegen het maken van een voelbord voor de kinderen. Beatrix hamerde, boorde en dirigeerde alsof ze nooit iets anders had gedaan. Over het resultaat toonde ze zich te tevreden. Daarna wachtte werk in de tuin en speelplaats, waar ze hulp kreeg van enkele kinderen van het dagverblijf. ''Kijk maar niet", raadde ze hen aan toen ze werden afgeleid door de in stilte opgetrommelde media.

Prins Bernhard bezemde achter het gebouw mos tussen de tegels en Annette maakte binnen les-en speelmateriaal. ''Ik houd van knutselen.''

Het is het veertiende jaar dat NLDoet wordt gehouden. Ook zaterdag zijn vrijwilligers in de weer voor de actie, naar verwachting ongeveer 375.000 totaal tijdens ruim 10.500 aangemelde activiteiten. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen later dit weekeinde in actie. Waar is niet bekendgemaakt.


Foto: Digitaal Dagblad