PvdD wil stevig optreden tegen couperen

mainImage
PvdD wil stevig optreden tegen couperen

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren is geschrokken van de politiemelding dat in Rotterdam oren en staart bij honden worden gecoupeerd.

Het couperen van de oren en staart bij honden is een ernstige vorm van dierenleed. Bovendien is het verboden. Raadslid Ruud van der Velden heeft het college gevraagd bij te dragen aan de handhaving op dierenmishandeling door samenwerking tussen de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente en handhavers van dierenwelzijn.

Omdat het couperen van oren en staart soms gedaan wordt door houders die hun honden laten deelnemen aan georganiseerde hondengevechten ‘’ogenschijnlijk om de honden stoerder over te laten komen’’, zou de Partij voor de Dieren ook graag zien dat er aandacht werd besteed aan de vindplaats van die hondengevechten in Rotterdam.

Het bestaande meldpunt voor agressieve honden zou in dat verband ook gebruikt kunnen worden voor meldingen over honden waarvan de oren of staart zijn gecoupeerd.
‘’En ook zien wij graag dat dierenartsen of andere professionals een melding kunnen doen als zij menen dat het welzijn van dieren in het geding is’’, aldus Van der Velden.


Foto: Digitaal Dagblad