Raadsleden willen spoeddebat over DAK

mainImage
Raadsleden willen spoeddebat over DAK

De raadsleden Karremans, Tak en Walgenbach nemen geen genoegen met het afblazen van het jaarlijkse zomerfeest stadspark DÂK aan de Hartmansstraat, dat vrijdag 20 juli zou beginnen.

Dreigend geluidsoverlast ligt ten grondslag aan het besluit. De drie jonge raadsleden hebben nu voor komende donderdag een spoeddebat aangevraagd. Zij willen het jaarlijkse zomerfeest op het dak van de parkeergarage redden of in elk geval met hun oppositie tegen de starre regels duidelijk maken dat het organiseren van feesten op deze manier onwerkbaar wordt als er een maand van tevoren aan bezoekers nee moeten worden verkocht.

Festival-organisatoren hebben geluk met de daling van het leefstijdsmoyenne in de nieuwe gemeenteraad, waarin Karremans (VVD), Tak (PvdA) en Walgenbach (D66) geregelde bezoekers zijn in het bruisende uitgaansleven van Rotterdam rondom de Witte de Withstraat. Of het hun lukt het lustrumfeest te redden is vraag twee. Stadsparking Westblaak zou worden omgetoverd in een tropische sfeer met straatmuzikanten en een BBQ. De ambtenaren van de gemeente kortten het feest in met een week. Daarop besloot de organisatie alles te skippen.


Foto: Digitaal Dagblad