Dagblad010 | Raadslid ziet ‘’maandverbandjes’’ zwemmen

Raadslid ziet ‘’maandverbandjes’’ zwemmen

mainImage
Adriaan van der Kloosterstraat in Hoek van Holland. Inzet: Raadslid Pascal Lansink

Bij hevige regenval loopt de riooloverstort aan de Adriaan van der Kloosterstraat over in nabijgelegen sloot. Dat levert de bewoners weliswaar geen natte voeten op, maar wel de aanblik van ‘’uitwerpselen en andere viezigheden, zoals maandverbandjes’’, klaagt VVD-raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer aan het loket van zijn eigen partij-wethouder Bert Wijbenga, die het toch al zwaar te verduren heeft met de aanhoudende troep in de stad rond de altijd stampvolle vuilniscontainers.

‘’De eendjes zwemmen in die straat letterlijk tussen het rioolwater’’, aldus Lansink. ‘’En ondanks een aantal meldingen van buurtbewoners, is er tot op heden nog geen constructieve oplossing geboden. Dus vraag ik me af wie er verantwoordelijk voor de riooloverstort aan de Adriaan van der Kloosterstraat in Hoek van Holland? De gemeente of het Hoogheemraadschap?’’

Ook wil hij onderzocht hebben of het mogelijk is overstort voortaan niet meer op de nabijgelegen sloot maar op de Krimsloot (wat open water is) aan te sluiten?