Rabobank Rotterdam naar Central District

mainImage
Rabobank Rotterdam naar Central District

Rabobank Rotterdam heeft een contract getekend voor de huur van 5.500 m2 kantoorruimte in gebouw FIRST in het Rotterdam Central District. Het naderende einde van het huidige huurcontract Blaak 333 en de veranderde wensen voor de kantoorinrichting hebben ervoor gezorgd dat al langere tijd nagedacht werd over een nieuwe werkomgeving. Door de inrichting van een regionaal specialistenteam van de bank in Rotterdam wordt de verhuizing in augustus 2019 een nog logischer stap. Ook de regionale afdeling Klantenservice zal naar een nog nader te bepalen locatie in Rotterdam verhuizen.

Rabobank heeft landelijk besloten om op veertien locaties een regionaal specialistenteam in te richten. Eén van die specialistenteams wordt ondergebracht bij Rabobank Rotterdam. Concreet betekent dit dat ruim 200 medewerkers, die nu werkzaam zijn bij Rabobanken in de omgeving, voortaan opereren vanuit Rotterdam. Samen met de klantenservice-activiteiten telt Rabobank vanaf volgend jaar 950 arbeidsplaatsen in de stad.

Rabobank Rotterdam is vanuit haar coöperatieve gedachtengoed stevig verankerd in de lokale samenleving. Directievoorzitter Leo Peeters Weem is dan ook verheugd met de positieve gevolgen van deze ontwikkelingen binnen Rabobank. “Al met al zijn deze veranderingen een goede zaak voor de stad Rotterdam en haar inwoners. Er komen 200 arbeidsplaatsen naar Rotterdam, 950 arbeidsplaatsen worden gevestigd in leegstaande kantoorruimten. Volgens vastgoedexperts ligt het voor de hand dat Blaak 333 getransformeerd wordt naar appartementen. Een aantrekkelijke centrumlocatie komt daarmee beschikbaar voor woningontwikkeling.”

Rabobank Rotterdam is de grootste stadsbank binnen de Rabobank Groep en is actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Het werkgebied omvat Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen.


Foto: Digitaal Dagblad