R'damse jongeren adviseren over voedselvraagstuk

mainImage
R'damse jongeren adviseren over voedselvraagstuk

Jongeren van vier middelbare scholen uit Rotterdam en omgeving adviseren het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Jong Leren Eten over gezonde voeding tijdens de eindbijeenkomst van het Jongeren Adviesbureau. In kleine groepjes, Jongeren Adviesbureaus, dachten de jongeren onder leiding van IVN Natuureducatie afgelopen maanden na over het aantrekkelijk maken van gezonde voeding voor hun leeftijdsgenoten. Op 12 december krijgen de jongeren met de beste ideeën een podium en kunnen zij zich laten inspireren door topkok Pierre Wind.

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Het doel van het programma is om kinderen en jongeren structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes omtrent voedsel te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe bereik je die jongeren? Deze vraag besloten Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie gewoon direct aan de jongeren zelf te stellen. Zij zijn immers de experts!

Op de eindbijeenkomst van het Jongeren Adviesbureau worden de beste ideeën gepresenteerd aan een jury. De aanwezige jongeren volgen daarnaast een smaakles van topkok Pierre Wind. Hij laat jongeren verschillende smaken beleven en gaat op interactieve wijze met hen in gesprek over gezonde voedingskeuzes.


Foto: Digitaal Dagblad