Recordzomer voor Rotterdam Airport

mainImage
Recordzomer voor Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport heeft de drukste zomer ooit achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlogen 686.000 mensen, wat neerkomt op een groei van bijna 19 procent.

De hoeveelheid verwerkte vracht op de Nederlandse luchthavens liep in het derde kwartaal wel een kleine 2 procent terug, tot dik 459.000 ton. Volgens het statistiekbureau was er vooral minder luchtvracht van en naar Azië en andere Europese landen. De aan- en afvoer van en naar Afrika groeide wel sterk. Ook de hoeveelheid goederen tussen Amerika en Nederland zat in de lift.

Schiphol zag in het derde kwartaal bijna 20 miljoen passagiers aankomen en vertrekken, dik 1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maand augustus vlogen er voor het eerst meer dan 6,8 miljoen passagiers via deze luchthaven. De drukste dag was 10 augustus. Op die vrijdag deden in totaal 269.000 vliegtuigpassagiers Schiphol aan.

Ook in Eindhoven was het nog nooit zo druk. Eindhoven Airport verwerkte bijna 1,9 miljoen passagiers, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder.


Foto: Digitaal Dagblad