RET verbijsterd door vondst asbest

mainImage
RET verbijsterd door vondst asbest

De RET zag het niet aankomen dat er asbest in metrostation Stadhuis aanwezig was. Dat zegt een woordvoerder van het openbaar vervoersbedrijf tegen RTV Rijnmond.

"Er is al eerder onderzoek naar asbest gedaan. In 2009 zijn er metingen verricht en toen bleek dat er geen asbest in het station was", aldus de woordvoerder van de RET.

Hoelang het metrostation bij het Stadhuis gesloten zal zijn, is nog onbekend. De vondst en de herkomst van de asbest, zal de komende tijd onderzocht moeten worden. Alsmede de risico's voor reizigers en medewerkers. "Er zijn monsters genomen. Die moeten een tijdje in een lab op kweek worden gezet. Dat duurt minimaal 48 uur."

Niet alle reizigers hebben het nieuws meegekregen, wat woensdagochtend lijdt tot de nodige verwarring. ''Er hangt een afzetlint voor de ingang, maar verder zie ik geen informatie", vertelt een reiziger aan een verslaggever ter plaatse van RTV Rijnmond .

Volgens de RET staat op borden op Rotterdam Centraal wel informatie over de situatie en staan daar medewerkers om te helpen.

Reizigers die zich zorgen maken, kunnen naar de website van de RET, daar staan een telefoonnummer en een e-mailadres.
"Mensen die in de metro door het station zijn gereden hoeven zich geen zorgen te maken, alleen als je op het station bent geweest. Maar ook dan hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. De kans is echt heel klein dat je met de vezels in aanraking bent gekomen", zegt de woordvoerder.

De wagons die door het station zijn gereden worden uit voorzorg gereinigd en de filters worden vervangen. Vanwege de afsluiting van het metrostation, kunnen reizigers alleen met de tram van Centraal naar Beurs rijden.


Foto: Digitaal Dagblad