Rijndam-zwemmers worden geholpen

mainImage
Rijndam-zwemmers worden geholpen

Er komt een oplossing voor de negen groepen van elk vijftien zwemmers met een beperking zodra het zwembad Rijndam aan de Westersingel wordt gerenoveerd. Voorlopig is dat uitgesteld, maar als het zover is verplaatsen zij zich naar het doelgroepenbad van IJsselmonde en zal de RIS, de Rotterdamse vereniging voor aangepast sporten, extra financieel worden ondersteund met de toezegging ‘’waar mogelijk en nodig’’, aldus burgemeester Aboutaleb. Bij Rijndam betaalt de organisatie nu 40 euro per groep per uur, in IJsselmonde ligt het tarief op 107 euro.

In maart van dit jaar vroeg de PvdA al naar dit verhuizingsprobleem en uitte daarbij ook de vrees dat zowel het wedstrijdbad als het bijbehorende instructiebad in IJsselmonde slechts 28 graden is. ‘’Bij mensen met een beperking moet men rekening houden met de toegang tot het gebouw, met faciliteiten om in het water te komen, kleed- en toiletruimte, maar ook de temperatuur moet zo rond de 32 graden zijn’’, schreef raadslid Co Engberts. ‘’ Mensen met een beperking trekken geen baantjes maar dobberen en drijven en krijgen het daardoor eerder koud.’’

Dat probleem kan in IJsselmonde alleen in het doelgroepenbad worden opgelost. Maar ook dat kost extra geld. Het college laat echter in zijn antwoord in het midden of ook voor een prettige temperatuur van het water extra geld beschikbaar zal komen en of de RIS dat van de jaarsubsidie kan betalen.


Foto: Digitaal Dagblad