Ronald Buijt nieuwe voorzitter Leefbaar

mainImage
Ronald Buijt nieuwe voorzitter Leefbaar

Grote kans dat komende zondag Ronald Buijt tijdens de algemene ledenvergadering van Leefbaar Rotterdam wordt benoemd tot voorzitter. Er zijn geen tegenkandidaten. Hij volgt daarmee Simon Fortuyn op, die in 2017 interim-voorzitter werd na de benoeming van Robert Simons als wethouder. De broer van de vermoorde politicus Pim Fortuyn, die wethouder is in Langsingerland, blijft wel bestuurslid.

Oud-raadslid Daphne van Houten treedt terug uit het bestuur. De nieuwe ploeg van Ronald Buijt zal verder gaan bestaan uit Ingeborg Hoogveld (Hillesluis) , Pieter van Hoof (nummer 15 op de afgelopen lijst, Nesselande) , Johanneke Mulder (Katendrecht) en Bart van Drunen (Noord).

Buijt was tot aan de verkiezingen vier jaar lang fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam en campagnestrateeg. In zijn nieuwe functie wil hij meer jongeren bij de partij betrekken en hen ook lid maken. Nu telt Leefbaar Rotterdam 350 leden, terwijl het wel de grootste partij van Rotterdam is.

‘’Forum voor Democratie laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om jongeren voor de politiek te interesseren. Daar kunnen we van leren’’, zegt Buijt. ‘’Samen met onze fractie op het stadhuis en onze tientallen mensen in de gebieden gaan we de komende jaren duizenden Rotterdammers opzoeken om nog beter in beeld in te krijgen wat er anders of beter moet in deze stad. Dat zullen Rotterdammers zijn van allerlei leeftijden en achtergronden."

De geboren Rotterdammer Buijt wil zijn mede-stadgenoten de komende tijd duidelijk maken dat er maar één politieke partij in Rotterdam is ‘’waar niet je afkomst telt, maar je gedrag. Streng voor wie niet wil, ondersteunend voor wie niet kan. Hard voor tuig, een hart voor alle Rotterdammers met fatsoenlijke normen & waarden. Voor ons telt echt iedereen die wil mee. Ja, dus ook de blanke man’’, voegt Buijt er veelzeggend aan toe.

Buijt is hardliner – zoals hij zegt – ‘’op de thema’s veiligheid, aanpak illegalen, de woningmarkt, de energietransitie, het onderwijs, integratie, de zorg voor onze ouderen en meer lokale democratie’’ en hij wil verder ‘’een keiharde aanpak van ondermijning.’’

Ook een Sinterklaasfeest met Zwarte Piet?

Buijt: ‘’Ja, behoud van de Nederlandse cultuur. Een mooie cultuur, niks mis mee. Ook geen wintermarkten, maar kerstmarkten.’’

Ronald Buijt zegt ervan overtuigd te zijn dat de Rotterdammers de komende vier jaar zullen gaan merken dat Leefbaar niet meeregeert in de stad. ‘’Ik moet dus de barricaden op en dat ga ik – als de partij me kiest - ook doen. Met maar één doel: zorgen dat we in 2022 weer met afstand de grootste partij in Rotterdam zijn. Tegen die tijd hebben weldenkende Rotterdammers zwaar tabak van deze houtjes-touwtjes-jas-coalitie met vier dure wethouders te veel. Bij ons past geen komedie.’’

[caption id="attachment_25850" align="alignnone" width="900"] Ronald Buijt[/caption]

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad