Rookverbod in Diergaarde Blijdorp

mainImage
Rookverbod in Diergaarde Blijdorp

Foto's, films en ansichtkaarten met gemoedelijk sigaren rokende opa's die met hun kleinkinderen een dagje uit zijn in de Diergaarde Blijdorp kunnen morgen worden afgegeven bij Jantje Steenhuis, de directrice van het Gemeente Archief. Mogelijk dat ze zelfs al geld waard zijn, want het is nu allemaal curiositeit. In de Diergaarde Blijdorp mag niet meer worden gerookt.

Het is geen beslissing van de directie van de dierentuin, die immers elke bezoeker goed kan gebruiken, maar van de gemeenteraad. Niet genomen in het belang van de dieren, maar van de bezoekende kinderen, aldus oppositiepartij Denk die in haar raadslid mevrouw Mohamed Hoesein de initiatiefneemster had.

In totaal 23 van de 44 gemeenteraadsleden stemden voor haar motie. Een meerderheid. Vóór een rookverbod waren de volledige fracties van de linkse politieke partijen Denk, Partij van de Arbeid, GroenLinks, CU/SGP, Nida, Partij voor de Dieren, 50Plus en van rechts twee raadsleden van de VVD en de bij stemmingen altijd onpeilbare PVV.

Van de coalitiepartijen waren D66 en het CDA tegen, plus de andere liberalen. Ook Leefbaar Rotterdam vond dat dit een beslissing moest zijn van de Diergaarde zelf.


Foto: Digitaal Dagblad