Rotterdam actief tegen klimaatverandering

mainImage
Rotterdam actief tegen klimaatverandering

Samen met meer dan 100 steden wereldwijd komt Rotterdam komende vrijdag in actie tegen klimaatverandering tijdens de Climathon van EIT Climate-KIC. In de wijken Prinsenland en Het Lage Land gaan studenten, ondernemers, creatieve denkers, technische experts en app-ontwikkelaars tijdens de award-winnende, wereldwijde hackathon aan de slag met creatieve oplossingen voor actuele klimaatuitdagingen.

De Climathon is in Prinsenland en het Lage Land het startsein om met iedereen uit de wijk te werken aan een duurzame toekomst. Dit gebeurt vanuit de centrale vraag: “Hoe ziet jouw ideale wijk eruit?”. Alle inwoners van de wijken zijn uitgenodigd om hierover hun ideeën te laten horen, vertelt Yvonne Metaal van de Gemeente Rotterdam. "We dagen iedereen uit om na te denken over vragen zoals: Hoe kunnen wijken groener gemaakt worden? Welke duurzame en sociale activiteiten kunnen er plaatsvinden? Daarnaast komen onderwerpen aan bod zoals betaalbare energieoplossingen, duurzame speeltuinen en maatregelen om wateroverlast bij hevige regenval te voorkomen."

Het aanpakken van klimaatverandering op stadsniveau is ook in Rotterdam nodig omdat experts hebben vastgesteld dat steden momenteel al voor meer dan 70% bijdragen aan de wereldwijde CO2-uitstoot. In 2050 zal meer dan 70% van de wereldbevolking in steden wonen, waardoor dit aandeel verder zal stijgen.

 


| Foto: Digitaal Dagblad