Rotterdam houdt Klimaat- en Waterdebat

mainImage
Rotterdam houdt Klimaat- en Waterdebat

Gemeente Rotterdam en de drie waterschappen in de regio Rotterdam organiseren samen het Rotterdamse Klimaat- en Waterdebat voor scholieren. Jongeren debatteren over de vraag 'Hoe houden we de stad ook in de toekomst klimaatbestendig?'

Het debat vindt plaats op vrijdagmiddag 1 februari 2019. De gemeente Rotterdam organiseert dit debat samen met de drie waterschappen in de regio Rotterdam: Waterschap Hollandse Delta, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap van Delfland.

Klimaat en water
Door klimaatverandering worden de klimaat- en watervraagstukken steeds belangrijker: hoe houden we ook in de toekomst onze steden leefbaar en klimaatbestendig? Hoe beschermen we ons tegen de toenemende dreiging van het water uit de zee, uit de rivieren en uit de lucht - en tegen hete en droge zomers?

''Als gemeente en waterschap werken we dagelijks aan oplossingen voor deze vragen. Graag betrekken we ook jongeren bij de uitdagingen waar we momenteel voor staan. Daarom nodigen we jouw school van harte uit om met het debatteam deel te nemen aan het Rotterdamse Klimaat- en Waterdebat voor jongeren. We hopen op massale deelname'', aldus een woordvoerder.

Het debat
Het debat vindt plaats op vrijdag 1 februari van 12.30 tot 18.00 uur op een mooie locatie in Rotterdam. De jury van het finaledebat bestaat onder andere uit de drie dijkgraven van de waterschappen. In totaal kunnen acht scholen uit de regio deelnemen aan de debatmiddag. De stellingen worden in december bekend. De winnaar krijgt een passende prijs. Bij het vorige debat dat ontving het winnende team een professionele mediatraining.

Aanmelden
Op 1 februari is het precies 66 jaar geleden dat de dijken doorbraken in Zuidwest-Nederland: de watersnoodramp. En met dit jongerendebat doen de waterschappen de aftrap voor de verkiezingscampagne voor jongeren in aanloop naar de landelijke waterschap verkiezingen op 20 maart. Aanmelden voor het debat kan tot uiterlijk 1 november via communicatie@hhsk.nl.


Foto: Digitaal Dagblad