Rotterdam in finale Light Challenge 2018

mainImage
Rotterdam in finale Light Challenge 2018

Met lichtontwerp Nachtgloren doet team Rotterdam mee aan de Light Challenge 2018. Sinds februari werken dertien studententeams uit heel Nederland aan vernieuwende innovatieve lichtconcepten in de ontwerpwedstrijd Light Challenge.

Doel van de ontwerpwedstrijd is duurzame oplossingen te vinden voor lichtvraagstukken die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid. Vrijdag 23 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Nachtgloren is een landschap van sterren en licht dat reageert op de aanwezigheid van mensen. Een prachtig lichtontwerp dat ergens in Rotterdam wordt gerealiseerd, maar ze willen natuurlijk ook de Light Challenge winnen.

Lights down and look up. Zien wij niet dat het prachtige sterrenstelsel dat ooit bij de oerknal is ontstaan wordt verblind door al het licht dat wij ’s nachts uitstoten. Dit wordt alleen maar meer, want de lichtvervuiling neemt toe in de stad. Het aanbreken van de nacht, een overgang van licht naar donkerte die zo vanzelfsprekend is dat zelfs onze biologische klok erop draait. Maar wanneer beseffen wij ons dat we deze overgang niet meer ervaren?

Nachtgloren is een landschap van sterren en licht dat reageert op de aanwezigheid van mensen. De zeven delen staan in verbinding met elkaar en zullen bij totale stilte en duisternis de kleine beer vormen. Wat we normaal boven ons zouden moeten waarnemen brengt dit ontwerp nu naar u toe. Team Rotterdam wil mensen de nacht weer laten beleven en bewust maken van de lichtvervuiling in onze stad.

Op de stempagina staan alle ontwerpen beschreven en kunt u stemmen. Dat kan ook op 22 en 23 november als de teams hun verlichtingsontwerpen presenteren tijdens het LUNA lichtfestival in Leeuwarden. Dan staan alle ontwerpen rondom de Grote of Jacobijnerkerk en de Noorderbrug gepresenteerd aan het publiek. Via een stemtool kan iedereen vervolgens het favoriete ontwerp kiezen. Op 23 november wordt de uiteindelijke winnaar van de Light Challenge 2018 bekendgemaakt. De avond start om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Stem op team Rotterdam!


Foto: Digitaal Dagblad