Rotterdam kleurt vrijdag oranje

mainImage
Rotterdam kleurt vrijdag oranje

Vrijdag vindt een belangrijke interland plaats in De Kuip. Nederland speelt dan tegen wereldkampioen Frankrijk in de Nations League.

Medewerkers van de Tourist Information balie op Rotterdam Centraal hebben op de dag van de wedstrijd oranje shirts aan. Op CS staat ook een gastheer om bezoekers welkom te heten en de weg te wijzen in Rotterdam. Op de schermen op Rotterdam Centraal worden de bezoekers welkom geheten in meerdere talen.

Op de dag van Nederland-Frankrijk kleurt de gemeente de Erasmusbrug en de Hofpleinvijver vanaf ongeveer 17.30 - 02.00 uur oranje. In verschillende horecagelegenheden in de binnenstad liggen vrijdag ook oranje bierviltjes met een gedicht van stadsdichter Derek Otte. In de omgeving van de Kuip hangen 24 oranje banieren van zes meter.

De drukte rondom De Kuip vrijdag overlapt met de avondspits. De gemeente en de KNVB raadt bezoekers daarom aan om niet met de auto naar de wedstrijd te komen, maar het openbaar vervoer of de fiets te nemen. Bekijk de pagina bereikbaarheid Nederland-Frankrijk.

Nederland-Frankrijk is uitverkocht en begint vrijdag om 20.45 uur. De wedstrijd is live te zien op NPO 1.


| Foto: Digitaal Dagblad