Rotterdam op beleggingsmarkt op plek 2

mainImage
Rotterdam op beleggingsmarkt op plek 2

Aan alles is te merken dat de Rotterdamse kantoorbeleggingsmarkt internationaal op de kaart staat. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek door Vastgoedmarkt van de kantoorbeleggingsmarkten van Rotterdam en Utrecht. Met de positieve verhalen van vastgoedadviseurs als CBRE over de Rotterdamse kantorenmarkt hoeft het niet te verrassen dat de Maasstad beslag legt op de titel ‘Tweede kantoorbeleggingsstad na Amsterdam’. Verrassend is wel de voorsprong van Rotterdam. De stad van ‘niet lullen maar poetsen’ eindigt op bijna 1.300 miljoen euro, Utrecht stelt daar ruim 450 miljoen euro tegenover.

Veelzeggend is dat de Rotterdamse subtop van kantorengebieden het in de peilperiode beter doet dan de beste locatie in Utrecht. Vastgoedmarkt bracht de spreiding van de beleggingen in beeld over de postcodegebieden. In de Domstad haalt postcodegebied 3511 (westelijke binnenstad) het hoogste totaal aan kantoorbeleggingen met 107 miljoen euro. Dat is even hoog als in postcodegebied 3068 (Rotterdam Alexander).

Van iedere euro die besteed werd aan vastgoedbeleggingen in Rotterdam ging 60 cent naar kantoren. In dat segment ging in de Maasstad tien keer zoveel geld om als in winkelruimte, ruim zes keer zoveel als in bedrijfsruimten en in horeca en vijf keer zoveel als in woonruimte.

 


Foto: Digitaal Dagblad