Dagblad010 | Rotterdam wil schoner vervoer naar bouwplaatsen
mainImage

Rotterdam wil schoner vervoer naar bouwplaatsen

12 december 2019, 09:16 uur
Algemeen

De gemeente Rotterdam stelt, samen met het Rijk, € 1,3 miljoen beschikbaar om het vervoer van en naar bouwplaatsen in Rotterdam efficiënter en schoner te maken. De gemeente wil hiermee een verandering in de sector stimuleren, die leidt tot structurele afname van het aantal bouw gerelateerde ritten en het gebruik van uitstootvrije (elektrische) voertuigen.

Het geld is bedoeld als een bijdrage aan de opstartkosten voor slimme en schone bouwlogistiek. Als aannemers minder ritten maken om Rotterdamse bouwplaatsen te bevoorraden en waar mogelijk met elektrische voertuigen, dragen zij bij aan CO2-reductie en verbetering van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad. Bouwers kunnen dit bijvoorbeeld doen door het gebruik van bouwhubs buiten of aan de rand van de stad, waar materialen worden verzameld die vervolgens met volle voertuigen naar de bouwplaats worden gebracht.

Aannemers komen in aanmerking voor de subsidie als zij minimaal 100 ritten voor het vervoeren van bouwmaterialen en materieel kunnen besparen.De subsidie is aan te vragen tot 1 juli 2021. De werkzaamheden moeten starten binnen zes maanden vanaf de datum van aanvraag.