Rotterdammers klimmen voor kinderen

mainImage
Rotterdammers klimmen voor kinderen

Ingrid en Jasper van Limburg, Jessica Shinnick en Tim Esseboom uit Rotterdam gaan de pittige uitdaging aan: in januari beklimmen zij de Kilimanjaro. Met deze actie halen zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan de Rotterdammers zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengen.

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen het viertal voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

“War Child helpt kinderen die gevlucht zijn voor oorlogssituaties door middel van psychosociale hulp, educatie en veiligheid te bieden. Dingen die ongelooflijk belangrijk zijn voor de ontwikkeling voor een kind, zij zijn de volgende generatie, de toekomst van hun land”, vertelt Tim Esseboom. “We kunnen misschien geen oorlog stoppen, maar we kunnen wel het leed van oorlogskinderen verzachten. En daarom zetten we ons in voor War Child!”, vullen Ingrid en Jasper van Limburg aan.

Ondersteuning
Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.

Mensen kunnen via de website van War Child ook een donatie doen.


Foto: Digitaal Dagblad