Ex-fotomodel verdacht van belastingfraude

mainImage
Ex-fotomodel verdacht van belastingfraude

Volgens justitie heeft het Rotterdamse ex-fotomodel Talitha van Zon €96.000 ten onrechte gedeclareerd. Echter ontkent het model dat zij haar verzekeraar heeft opgelicht.

De 47-jarige Van Zon zou in 2010 en 2011 in een afkickkliniek hebben verbleven in het Britse Kent. Justitie denkt daarentegen dat zij daar nooit is geweest. Dat blijkt uit gegevens van haar creditcard, die in Nederland is gebruikt in die periode.

Het voormalig fotomodel stond donderdag voor het eerst voor de rechter in Rotterdam, maar de zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld.

Advocaat De Boer zei dat zij wel degelijk in de kliniek heeft gezeten. “Het ging niet om een gesloten instelling. Ze had de vrijheid in en uit te reizen. Dat kan verklaren dat zij soms in Nederland was.” Hij wijst er ook op dat de kliniek een dependance in Amsterdam heeft.

Advocaat De Boer wilde enkele ex-cliënten van de kliniek horen als getuige, maar de rechter gaf daar geen toestemming voor. Hij wees er verder op dat toenmalige vrienden van Van Zon facturen hebben betaald. Het fotomodel heeft onder meer een verhouding gehad met de zoon van de Libische dictator Khadaffi.

De advocaat wilde verder niet uitweiden over de zaak, maar gaf wel aan later vandaag met een persbericht te komen, namens de Rotterdamse.


| Foto: Digitaal Dagblad