Dagblad010 | Rotterdamse Noud krijgt zijn droomdag

Rotterdamse Noud krijgt zijn droomdag

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Rotterdamse Noud heeft dankzij Stichting Dream4Kids een droomdag gehad. Net als de andere droomkinderen waar Dream4Kids zich voor inzet, heeft Noud al veel meegemaakt in zijn korte leventje. Zijn grote droom was om een keer in een echte brandweerauto mee te rijden en een dinopark te bezoeken.

Niemand minder dan de organisatoren van de Maaslandloop gingen deze uitdaging aan en slaagden volledig. Noud was stomverbaasd toen hij door vier brandweermannen uit de klas werd gehaald en in een echte brandweerwagen plaats mocht nemen. In de brandweerkazerne ging Noud meteen zelf aan de slag en bluste zijn eerste brand. Na deze spectaculaire acties en een heerlijke chocoladetaart kreeg Noud een persoonlijke rondleiding door het dierenpark Amersfoort. Hij keek zijn ogen uit toen hij de levensechte dino’s ontdekte die in het park worden tentoongesteld.

Dream4Kids zorgt ervoor dat getraumatiseerde kinderen in het zonnetje gezet worden, zodat zij weer de moed en energie krijgen om in hun dromen te geloven. En dat is gelukt met deze droomdag! "Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken.", aldus Ineke, Edwine en Bart, organisatoren van de Maaslandloop en vrijwilligers van Dream4Kids. Dankzij vele sponsoren maken zij droomdagen mogelijk. Gemiddeld 1 á 2 kinderen per schoolklas worden mishandeld, zo blijkt uit onderzoek.


Foto: Digitaal Dagblad