Schaatsbaan Rotterdam opent weer haar deuren

mainImage
Schaatsbaan Rotterdam opent weer haar deuren

Goed nieuws voor schaatsliefhebbers! Dit weekend opent Schaatsbaan Rotterdam voor het zesde jaar op rij haar deuren. Vanaf zaterdag 1 december tot en met 27 februari 2019 kan er weer elke dag naar hartenlust geschaatst worden bij de grootste pop-up schaatsbaan van Nederland.

Op de eerste dag van Schaatsbaan Rotterdam is de toegang gratis. Daarnaast heeft de schaatsbaan een leuke programmering met onder meer een optreden van radio-DJ Lars Boelen en de komst van Sinterklaas om 13.00 uur.

Dit jaar wordt de schaatsbaan op sportcomplex Toepad in een nieuw ‘Rotterdams’ jasje gestoken. Mede dankzij een subsidie van CityLab010, ligt naast de 800 m2 Funbaan dit seizoen nog een 900m2 ijsbaan, speciaal voor curling. Waar deze baan afgelopen jaren gedeeld moest worden door de schaatsers en curlers, kunnen nu beide doelgroepen altijd terecht op het ijs. Sinds november wordt er al veel gecurled op de nieuwe baan.

Support Casper financiert sinds 2015 onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker. Ook dit seizoen zet Schaatsbaan Rotterdam zich in voor dit doel, door middel van het ’kwartje van Casper’. “We vinden het belangrijk om niet alleen een bijdrage te leveren aan het plezier van onze bezoekers, maar ook ons steentje bij te dragen aan een sociaal partner. We herkennen ons in de Rotterdamse mentaliteit van prof. Dr. Casper van Eijck en zijn team en willen hen graag ondersteunen bij het onderzoek naar deze dodelijke vorm van kanker”, aldus Managing Director Tijs Nederlof. Het eerste symbolische ‘kwartje voor Casper’ wordt gedoneerd tijdens de officiële opening.


Foto: Digitaal Dagblad