Scholen krijgen les over energietransitie

11 June 2018, 22:18 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gedeputeerde Han Weber heeft samen met het Rotterdamse Zuidergymnasium aan de Grift en de basisschool De Kleine Prins in Prinsenland en nog twee andere Zuid Hollandse scholen bij het EIC Mainport de onderwijscyclus energiehelden officieel in gebruik genomen.

De onderwijscyclus Energiehelden heeft als doel om leerlingen bewust te maken van het belang van energietransitie in hun eigen leefwereld. Daarnaast om ook leerlingen te interesseren voor een schoolkeuze en latere baan in de (techniek rondom) energietransitie.

De onderwijscyclus biedt lesmaterialen aan voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Op school leren de leerlingen de basis van energie en kunnen aan de slag met een energiequiz en opdrachten over hoe klimaatverandering tegen te gaan en duurzaamheid te bevorderen.

Bij het EIC is op de havenexpositie een nieuwe energietransitie-installatie geplaatst. Leerlingen worden zo op een speelse en educatieve manier betrokken bij wat de haven doet aan energietransitie en ook wat zij er zelf in hun eigen leefwereld aan kunnen doen. Door vraag- en antwoordspel in korte filmpjes laten verschillende 'energiehelden' van bedrijven in het havengebied zien hoe hun bedrijf  met energietransitie bezig is tijdens de productieprocessen.

Door de leerlingen werden tijdens de bijeenkomst ook interviews afgenomen met de energiehelden die afkomstig zijn uit de bedrijven Alco Energy Rotterdam, Groen Collect, HVC en Kotug