Snellere fietsverbinding naar Rotterdam

mainImage
Snellere fietsverbinding naar Rotterdam

De komende jaren wordt er aan een nieuwe fietsroute gewerkt, zodat je sneller en veiliger vanuit Westland op de fiets in Rotterdam aan kunt komen. Het project heet ‘de Greenport Westland Rotterdamroute’ en gaat naar verwachting meer dan 3,5 miljoen euro kosten, waarvan de helft door het rijk wordt betaald.

Het wordt steeds drukker op de weg en meer asfalt aanleggen is volgens de gemeente niet de juiste oplossing. Doordat steeds meer mensen een auto hebben, ontstaan er steeds meer files. Een goede oplossing is om de auto vaker te laten staan en de fiets te nemen. Maar dan moet er dus wel een goede fietsverbinding zijn. Er is de laatste tijd al flink gewerkt aan de fietspaden. Het fietspad richting het Westland is al aangelegd. Nu is de route richting Rotterdam aan de beurt.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door diverse partijen. Het gaat dan om de gemeenten Westland, Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de provincie Zuid-Holland en het rijk. Er is door het rijk 1,8 miljoen euro vrijgemaakt voor deze Greenport Westland-Rotterdam fietsroute. Dat is ongeveer de helft van het bedrag dat nodig is om de route te realiseren.


Foto: Digitaal Dagblad