Sport Awards 010: de genomineerden

mainImage
Sport Awards 010: de genomineerden

Op maandag 11 februari 2019 vindt de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Vanmiddag heeft RTV Rijnmond, tijdens de eindejaarsuitzending van Sportclub Rijnmond, de genomineerden van de inmiddels 32e editie van deze Rotterdamse uitreiking bekend gemaakt. De genomineerden zijn er in de categorieën sportvrouw, sportman, sportcoach, sportvrijwilliger, sportploeg en het sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook het ‘Leukste Kluppie’ van het jaar krijgt een award en wordt de ‘Meer dan Sport’ award uitgereikt aan organisaties en/of personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

Sportvrouw: Marieke Keijser (Roeien), Nouchka Fontijn (Boksen),  Maud Megens (Waterpolo)
Sportman: Carlo Huisman (Zeilen), Maurits Morsink (Para Triathlon), Michael van der Mark (Super bike)
Sportploeg: Rotterdam Offshore Sailingteam (Zeilen),  Curaçao Neptunus (Honkbal), Sliedrecht Sport dames (Volleybal)
Sporttalent: Ceylin del Carmen Alvarado (Veldrijden), Brett Zuijdwegt (Korfbal),  Darryl Collins (Honkbal)
Sportcoach: Raemon Sluiter (Tenniscoach Kiki Bertens), Gertjan van der Linden (Rolstoelbasketbal), Arno Havenga (Waterpolo)
Sportvrijwilliger: Arnold van Kleij, Eline Gorter, Johan Wensveen
Meer dan Sport Award: Racerunning en framevoetbal, Unity'99, TTV Alexandria
Leukste Kluppie: 010 Cheerleaders, The Hookers, Ruitervereniging Rozenburg

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportcoach. Ook is er een award voor het ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie hebben verricht. Via de website van RTV Rijnmond, www.rijnmond.nl/sportawards, kan het publiek op hen stemmen. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag.


Foto: Digitaal Dagblad