Staking bij garages om zaterdagwerk

mainImage
Staking bij garages om zaterdagwerk

Bij meerdere garagebedrijven in de regio Rotterdam wordt vrijdag gestaakt, zo kondigt vakbond FNV aan. Automonteurs verzetten zich met hun acties onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag.

‘’De Rotterdamse garagemedewerkers zijn natuurlijk niet tegen werken op zaterdag, maar het verplicht stellen daarvan is wel een probleem'', legt FNV-bestuurder Albert Kuiper uit. ‘’De werknemers willen zelf de keus houden om te werken op zaterdag, op vrijwillige basis. Daar hoort wel een toeslag bij. Een verplichting tot zaterdagwerk werkt averechts.''
Het gaat om een landelijke cao voor zo'n 85.000 mensen. Volgens FNV leggen onder meer medewerkers van enkele Hoogenboom-garages het werk neer. Ook bij Blauwendaal in Schiedam wordt actiegevoerd, aldus de bond. Onlangs vonden elders ook al stakingen plaats.

Werkgeversorganisatie BOVAG probeerde de partijen eerder deze maand nog terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. BOVAG toonde zich bereid het verplicht werken op zaterdag te schrappen als het maximumaantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen opgeschroefd kan worden. Maar de bonden vonden dat de werkgevers met meer over de brug moeten komen.


Foto: Digitaal Dagblad