Dagblad010 | STAR Group neemt Sentijn over

STAR Group neemt Sentijn over

mainImage
STAR Group neemt Sentijn over

STAR Group, marktleider in technische professionele dienstverlening op het gebied van consultancy, staffing/detachering en recruitment met een omzet van 170 miljoen, heeft Sentijn overgenomen.

Sentijn zal blijven opereren als aparte businessunit en kan dankzij de extra kennis en expertise van STAR Group de kwaliteit van de dienstverlening verder uitbreiden en optimaliseren. De samenstelling van de directie blijft ongewijzigd en daarmee ook de samenwerking met ingenieurs en klantrelaties.

De overname vormt de volgende stap in de verbredingstrategie van STAR gericht op het aanbieden van een breed pakket aan technische specialistische dienstverlening en projectondersteuning aan diverse industriële markten. Door deze strategische acquisitie kan STAR een meer prominente positie creëren binnen de bouw- en infrastructuursector.

De focus van STAR ligt op Nederland, België en Duitsland. ‘’We willen onze medewerkers in hun ontwikkeling blijvend kansen bieden binnen hun expertise en daar is groei voor nodig. Ook internationaal. Belangrijk is dat mensen zich verder ontwikkelen binnen de gehele technische industrie’’, aldus Sil Hoeve, de CEO van Star Group.

‘’En naast groei richten we ons op het continu verbeteren van de kwaliteit van onze diensten en zoeken we naar innovatieve ideeën en projecten om het werk voor de specialisten aantrekkelijker te maken. De basis is dat we de processen voor onze klanten efficiënter inrichten.’’

Sentijn is in 2012 opgericht en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. De organisatie richt zich met name op HBO- en WO-ingenieurs, binnen Infrastructuur, Bouw en Werktuigbouwkunde. “Met de overname door STAR kunnen wij onze opdrachtgevers in brede zin beter bedienen met behoud van het huidige abstractieniveau”, aldus Marijn Ligthart, Associate bij Sentijn, dat een grote mate van betrokkenheid heeft bij grote (infrastructurele) bouwprojecten zowel binnen de Engineering als Projectbegeleiding.

STAR, opgericht in 2001, heeft zich sinds haar oprichting ontwikkeld tot marktleider in de Benelux op het gebied van technische project support binnen de industrie met vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Binnen STAR zijn dagelijks ruim 1.600 specialisten actief in verschillende disciplines en sectoren.

[caption id="attachment_54013" align="alignnone" width="900"] Sil Hoeve, de CEO van Star Group (links) tekent contract. Midden en rechts: Thomas Fievez en Marijn Ligthart.[/caption]

De STAR Group bestaat uit STAR (project support/detachering), ECC Solutions (consultancy op gebied van Completion management, Quality, Document control en Commissioning) en BlueStar (focus op marine & offshore services).


Foto: Digitaal Dagblad