mainImage

Steekpartijen bij tieners in Rotterdam fors hoger

12 maart 2020, 08:40 uur
Algemeen

Het aantal steekincidenten onder minderjarigen in Rotterdam is vorig jaar bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van de politie-eenheid Rotterdam.

In 2019 vonden 36 steekincidenten in de stad plaats, in 2018 waren het er 19. Het aantal minderjarige verdachten kan volgens een politiewoordvoerder hoger zijn dan het aantal incidenten: "Er zijn namelijk ook zaken waarbij twee daders gestoken hebben."

De politie-eenheid Rotterdam is de eerste die cijfers over messengeweld onder minderjarigen op een rij heeft. 

De politie Rotterdam heeft handmatig alle steekincidenten van 2018 en 2019 nagelopen om deze cijfers te verzamelen. "Er is gekeken of de incidenten daadwerkelijk steekincidenten waren, naar de leeftijd van de stekende verdachte en of het steekvoorwerp een mes betrof", vertelt een woordvoerder tegenover de NOS.

Er zijn geen cijfers van voor 2018. Hierdoor is het moeilijk vast te stellen of het een opwaartse trend betreft, of een dip in 2018. Toch zegt de Rotterdamse politie tegen de NOS dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om een stijging ten opzichte van eerdere jaren.


Door: NOS | Foto: Politie Maas en Rotte