Dagblad010 | Stiptheidsacties bij AkzoNobel in Botlek

Stiptheidsacties bij AkzoNobel in Botlek

mainImage
Stiptheidsacties bij AkzoNobel in Botlek

Bij AkzoNobel wordt deze week opnieuw gestaakt. Het personeel van de fabrieken in Sassenheim en Wapenveld legt woensdag het werk voor 72 uur neer, kondigde vakbond FNV aan. Bij de vestiging in de Botlek worden vanaf woensdag een week lang stiptheidsacties gehouden.

De medewerkers hebben de afgelopen periode al meermaals gestaakt. Zij willen dat Akzo een bijstorting doet om het pensioentekort bij het bedrijf op te lossen. Dat kan de onderneming betalen uit de opbrengst van de verkoop van de divisie Specialty Chemicals, stelt FNV. Van die opbrengst keert Akzo wel 5,5 miljard euro uit aan zijn aandeelhouders. ''Het is echt heel zuur dat het bedrijf nauwelijks iets over heeft voor zijn eigen medewerkers'', zegt FNV-bestuurder Erik de Vries.

De bonden eisen behalve de bijstorting in het pensioenfonds een loonsverhoging van 3,5 procent, afspraken over duurzame inzetbaarheid en een verlenging van het sociale plan. Werknemers van Specialty Chemicals zouden een werkgelegenheidsgarantie voor vijf jaar moeten krijgen.


Foto: Digitaal Dagblad